Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta makrelowa na pomidorowo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
jajko 2 szt
cebula 1 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta makrelowa na pomidorowo

Jajka gotujemy na twardo. Makrelę obrać ze skóry, dokładnie usunąć ości. Cebulę mielimy w rozdrabniaczu, dodajemy jajka i przygotowaną makrelę i mielimy razem na masę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną pietruszkę lub suszoną. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak