Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kalafiorowa z jajkami i rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1/2 sztuki
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
szalotka 1 sztuka
rzodkiewki 1/2 pęczka
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kalafiorowa z jajkami i rzodkiewką

Kalafior ugotować w wodzie z solą do miękkości, potem odcedzić i ostudzić. Kalafior i jajka rozgnieść. Rzodkiewki zetrzeć na drobnych oczkach tarki, szalotkę posiekać. Do kalafiora z jajkami dodać rzodkiewki, szalotkę i majonez.Wszystko starannie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak