Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno tuńczykowa

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula biała 1/2 sztuki
ser żółty 50 g
majonez tradycyjny 2 łyżki
musztarda dijon 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno tuńczykowa

Jajka gotujemy na twardo,przelewamy zimną wodą obieramy ze skorupek i całkiem zimne ścieramy na tarce jarzynowej tak samo ścieramy żółty ser,tuńczyka osączamy z zalewy rozdrabniamy widelcem dodajemy do jajek,natkę pietruszki myjemy i drobniutko siekamy tak samo cebulkę ,łączymy z majonezem oraz musztardą doprawiamy do smaku solą i pieprzem,wymieszać schłodzić w lodówce i podawać z chlebkiem pszennym lub bagietką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.01.2016 09:03
bardzo smaczne śniadanie
Ada-Gaba 09.08.2014 21:03
bardzo smaczna
Triss 04.05.2014 15:00
smaczne. ;)
IZABELA29 04.05.2014 14:23
pyszna do pieczywa
karolina1869 04.05.2014 13:48
lubię pasty
IlonaAlbertos 04.05.2014 13:42
Apetyczna pasta.
noninka77 04.05.2014 13:09
lubię to :)
Magula 04.05.2014 12:52
Lubię takie pasty
Bernadeta1 04.05.2014 12:51
smaczna pasta
Marta1986 04.05.2014 12:39
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak