Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajecznicowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
twaróg 25 dag
Pieprz biały mielony Prymat
szczypior
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajecznicowa

Twaróg kruszymy mieszamy z odrobiną jogurtu solimy do smaku. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła , wbijamy jaka solimy do smaku. Jajka smażymy ale na luźną jajecznicę nie może być za bardzo ścięta. Najlepiej po chwili zdjąć patelnię z palnika i mieszać aż się lekko zetnie. Taką jajecznicę lekko przestudzona dodajemy do twarożku. Mieszamy. Dodajemy posiekany szczypior i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 18.07.2013 14:45
Lubię cokolwiek jest z jajek;)
Agata3 18.07.2013 13:12
Pycha :) uwielbiam paste jajeczną ;]
msmors 18.07.2013 12:48
na śniadanie idealne
kasiaw 18.07.2013 11:41
uwielbiam pasty!
Kuchenka 18.07.2013 09:51
ciekawa propozycja dania
Olga_SK 18.07.2013 09:48
Rzeczywiście jajecznicowa :P Na początku myślałam, że to błąd i ma być tradycyjnie jajeczna. Ale to naprawdę z jajecznicy :D Zaskoczyłaś mnie! Fajny pomysł :)
IwonaDD 18.07.2013 09:40
na śniadanie pycha
Paolcia 18.07.2013 09:17
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak