Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze smażoną cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 sztuki
masło 1 łyżka
jajko 6 sztuk
jogurt naturalny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Porada

Prosta , szybka w przygotowaniu a jaka smaczna pasta jajeczna z dodatkiem smażonej na maśle cebulki.Najlepsza z kromką świeżego chleba.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna ze smażoną cebulką

Kroki postępowania

1


Cebule obrać , pokroić drobno. Zeszklić na rozgrzanym maśle.
Krok 1 - Pasta jajeczna ze smażoną cebulką foto
2


Jajka ugotować na twardo, pozostawić do ostudzenia w zimnej wodzie.
Krok 2 - Pasta jajeczna ze smażoną cebulką foto
3
Obrać , pokroić na mniejsze kawałki a następnie pognieść widelcem.
Krok 3 - Pasta jajeczna ze smażoną cebulką foto
4
Do jajek dodać cebulę , majonez jogurt naturalny oraz sól i pieprz. Wymieszać do połączenia się składników.
Krok 4 - Pasta jajeczna ze smażoną cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 09.01.2016 19:48
Dziękuję :)
Aleksandra/Olcia 09.01.2016 11:15
ciekawy pomysł
Róża1 08.01.2016 23:17
bardzo smaczna pasta ..!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak