Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem, nie tylko na śniadanie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka wędzone

    2 sztuki
  • jajka

    5 sztuk
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy do miękkości, obieramy, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Z mięsa pozbywamy się kości i skóry, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do jajek. Dodajemy do tego poszatkowany szczypiorek, majonez, jogurt. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat