Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory suszone Smak 3 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
ser owczy 50 g- pecorino romano
majonez 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Porada

Wyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na wiosenne śniadanie,polecam!

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Cebulę posiekać.
Krok 1 - Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami foto
2
Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, tuńczyka osączyć z zalewy dodać do jajek, suszone pomidory pokroić drobniutko,tak samo obrany czosnek ser owczy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2 - Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami foto
3
Dodać majonez oraz śmietanę doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać.
Schłodzić w lodówce.
Krok 3 - Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 20.04.2017 10:50
do chleba pyszna :)
Franciszek 19.04.2017 17:23
ciekawa pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak