Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z soczewicą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 1/3 szkl
jajko 5 szt
natka pietruszki 1/3 pęczka
majonez
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z soczewicą

Soczwicę opłukać i gotować w osolonym wrzątku aż będzie miękka. Odsączyć na sicie. Jajka ugotowac na twardo (ok 10 min), ostudzić, obrać i uzywając widelca lub malaksera rozdrobnić. Do jajek dodać majonez, sól pieprz i wymieszać. Pietruszke posiekac drobno, dodac do pasty, dodac również soczewicę. Wymieszać wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 01.08.2012 10:54
dziękuję
EWI 30.07.2012 14:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak