Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z masłem i musztardą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Coś szybkiego do smarowania pieczywa. Korzystając z "nadmiaru" jajek zrobiłam pastę jajeczną z dodatkiem masła.

Składniki:

Składniki na pastę jajeczną:

jajko 10 sztuk
ogórki konserwowe 3 sztuki
szynka 6 plastrów
por 1 łyżka
cebula 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
masło 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z masłem i musztardą

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie drobno je kroimy. Szynkę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Jajka, szynkę, ogórki, por i cebulę też drobno pokrojone przekładamy do miski dodajemy miękkie masło i mieszamy lekko ucierając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą. Pastę troszkę schładzamy i smarujemy pieczywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak