Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z bazylią i szczypiorkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
bazylia świeża 3-4 szt
szczypiorek
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2-3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
majonez 2 łyżki
masło 0,5-1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z bazylią i szczypiorkiem

Jajka umyć i ugotować na twardo. Do obranych jajek dodać masełko i zmiksować blenderem na gładką masę. Cebulę, czosnek i szczypiorek z bazylią pokroić drobniutko i dodać do masy jajecznej. Dodać majonez, dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 15.08.2014 12:04
Takie paty to ja mogę jeść codziennie! :)
Bernadeta1 14.08.2014 17:37
bardzo lubię pasty jajeczne
Zdzisław 14.08.2014 15:52
dla mnie danie jest smacznie podane
Pani Domu 14.08.2014 14:11
idealna na śniadanie i kolację
Anna20 14.08.2014 12:52
Prosto i smacznie :)
dodi 14.08.2014 12:41
pyszna pasta
Sroczka 14.08.2014 12:36
Bardzo lubię taką pastę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak