Pasta jajeczna z bazylią i pomidorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • pomidor

    1 szt
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • bazylia

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki. Oba składniki bardzo drobno pokroić lub wrzucić do rozdrabniacza. Dodać posiekaną bazylię. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać masło i płaską łyżeczkę majonezu. Wymieszać. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 09.10.2013 15:02
Smacznie się zapowiada :)
Janina 09.10.2013 14:27
Dobre do chlebka;)
msmors 09.10.2013 13:46
fajna na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat