Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna pachnąca wędzonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
salami 3 plastry
ser rolada ustrzycka 3 plastry
serek topiony 30 gram
papryka zielona 1/4 sztuki
jogurt grecki 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Porada

pasta idealnie pasuje do świeżego pieczywa lub chrupiących tostów

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna pachnąca wędzonką

Kroki postępowania

1
dobrze umyte jajka ugotować na twardo.
obrać. wystudzone drobniutko pokroić
Krok 1 - Pasta jajeczna pachnąca wędzonką foto
2
roladę ustrzycką, salami paprykowe i papryke zieloną pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 - Pasta jajeczna pachnąca wędzonką foto
3
jajka wymieszać z serkiem topionym,jogurtem grecki solą morską i pieprzem.
Krok 3 - Pasta jajeczna pachnąca wędzonką foto
4
dodać salami,paprykę i roladę ustrzycką i całość dobrze wymieszać.odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 4 - Pasta jajeczna pachnąca wędzonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 09.10.2014 12:40
Ciekawa, smaczna i aromatyczna pasta :)
adelajda 06.10.2014 09:59
dobre składniki
Adamorek 01.10.2014 15:14
dobra na śniadanie
agnieszka214 01.10.2014 14:11
dla mnie super pomysł lubie serki
mysza75 01.10.2014 12:05
bardzo fajna pasta, a że z serkiem topionym każdy lubi co innego do mnie przemawia
BernadettaP 01.10.2014 11:58
Serek topiony do mnie nie przemawia (chyba, że domowy), ale jakby go zastąpić białym, to byłoby fajne smarowidło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak