Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna do kanapek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 200 g
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
majonez 2 łyżki
musztarda 3 łyżeczki
kiełbasa 200 g
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
papryka czerwona 1/2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna do kanapek

Jajka gotujemy na twardo. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa ugotowane jajka, kiełbasę, makrelę i pół papryki. Mieszamy wszystko razem. Wyciskamy do naszej mieszanki czosnek, oraz dodajemy przyprawy i majonez z musztardą. mieszamy i gotowe. Trzymamy w lodówce i używamy jako pasty na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiolasmakuje 28.11.2014 18:39
Przepyszne :)
Margo1 21.11.2014 14:43
Dawno takiej nie robiłam
gusia1000 20.11.2014 00:22
Znana i dobra.
Adamorek 19.11.2014 23:52
niezły mix

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak