Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cebulka dymka 1 szt
majonez
jogurt grecki
musztarda
masło
sól
pieprz
ogórek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jaja gotujemy na twardo w osolonej wodzie, studzimy. Szczypiorek z cebulką drobno kroimy i wsypujemy do miski. Ostudzone jaja obieramy i także drobno kroimy. Dodajemy majonez, jogurt grecki, masełko, musztardę i przyprawy do smaku, mieszamy dokładnie razem.
Krok 1 - Pasta jajeczna foto
2
Pastą smarujemy bułeczkami,
Krok 2 - Pasta jajeczna foto
3
na wierzch kanapki dodać ogórka
Krok 3 - Pasta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.10.2012 08:24
lubię pastę jajeczną !
Niunia1 04.10.2012 10:31
uwielbiam pastę jajeczną!
iziona 04.10.2012 08:44
Jestem głodna więc z wielką ochotą zjadłabym taką kanapeczkę :)
treonina 03.10.2012 23:37
i u mnie na stole często gości!
usmiech 03.10.2012 23:14
super
octo 03.10.2012 23:13
rowniez czesto taka robie
jasiek 03.10.2012 23:00
uwielbiam od dzieciństwa
manaika 03.10.2012 22:14
często taką robię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak