Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasta fasolowo - czosnkowo - ziołowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki
1 puszka
pomidory suszone Smak
3 szt
olej
z pomidorów
czosnek
2- 3 ząbki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
szczypiorek
Sklep Prymat
Tymianek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Bazylia suszona Prymat
Sklep Prymat

Porada

Do masy dodajemy stopniowo olej z pomidorów - tak aby uzyskać gęstą pastę. Pastę można doprawić ulubionymi ziołami.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta fasolowo - czosnkowo - ziołowa

Do miski włożyć odsączoną i wypłukaną fasolę, suszone pomidory, czosnek. Miksować blenderem stopniowo dodając olej z pomidorów do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 11.10.2016 12:07
Ciekawe smaki :)
w mojej kuchni 11.10.2016 10:35
moje smaki
Maridka19 11.10.2016 09:27
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak