Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta drobiowo-jajeczna

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
jajko 3 szt
pomidor 1 szt
majonez 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Do wykonania pasty można wykorzystać mięso, na którym ugotowaliśmy zupę.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta drobiowo-jajeczna

Udko umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie przestudzić i oddzielić mięso od kości. Jajka ugotować na twardo. Mięso, jajka oraz pomidora wrzucić do rozdrabniacza i rozdrabniać do uzyskania gładkiej masy. Ewentualnie bardzo drobno pokroić wszystkie składniki. Wyłożyć pastę na miseczkę, dodać majonez, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Wymieszać. Przed podaniem wstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.11.2014 08:29
fajny przepis
Stenka 11.11.2014 17:13
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak