Pasta do chleba drobiowo - serowa z lubczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    100 g
  • jajko

    2
  • sól

    1 łyżeczka
  • śmietana

    3 łyżki
  • filet z kurczaka

    150 mielony
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników wychodzi pełen pojemnik 0,75 l pasty:)

Jajka gotujemy na twardo. Mięso przyprawiamy ½ łyżeczki soli, 1 łyżeczką lubczyku i odrobiną pieprzu kolorowego i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Do robota kuchennego wrzucamy usmażone mięso, pokrojony na mniejsze kawałki ser żółty, obrane jajka, śmietanę i pozostałe przyprawy i wszystko miksujemy aż nabierze jednolitej konsystencji. Gotowe przekładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 24.10.2013 19:45
bardzo fajna pasta!
mufinka79 24.10.2013 16:53
Bardzo fajna pasta do pieczywa :) Mniam!
IwonaDD 24.10.2013 16:50
apetycznie się prezentuje
ssylwiaa 24.10.2013 16:13
smaczna pasta ;)
Jolie 24.10.2013 16:10
wygląda super! :)
bogusia19 24.10.2013 15:23
bardzo dobre
Konczi 24.10.2013 15:10
wygląda kusząco Twoja pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat