Pasta czosnkowo-serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • masło

    5 dag
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski włożyć masło, utrzeć z oliwą, dodać starty na drobnej tarce ser i dokładnie wymieszać. Czosnek rozgnieść przez praskę, dodać do masła, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 11.11.2013 17:05
Ciekawy pomysł na pastę.
olkaaa 09.06.2013 15:53
chętnie spróbuję
RenataZ-et 17.11.2011 23:27
super pomysł
agnieszka214 07.06.2011 15:39
pyszne
Monika193 23.02.2011 12:10
uwielbiam czosnek, pastę z pewnością wypróbuję
rosik93 22.02.2011 23:36
Uwielbiam czosnek a pasta musi być super
MAR3STA 22.02.2011 16:08
smaczna;)
Babciagramolka 22.02.2011 15:22
Wszystko co czosnkowe to mi smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat