Pasta avocado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

  • pomidorki koktajlowe

  • czosnek

    0,5 ząbka
  • cebulka

  • sól, pieprz

  • sok z limonki

    1 (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1) Avocado kroimy w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny/limonki.
2) Dodajemy ser kozi( jest on drogi więc proponuje ser pleśniowy, który także świetnie komponuje się z avocado).
3) Możemy dodać drobno posiekany czosnek (nie musimy!). Dodajemy do pasty drobno pokrojone pomidorki i cebulkę.
4) Doprawiamy do smaku oraz dekorujemy bazylią.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 10.04.2013 10:35
bardzo ładne wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat