Pasta a'la pasztet z cieciorki i pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka konserwowa

    2 puszki
  • marchew

    3 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • pieczarki

    200 gram
  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 szczypta
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
  • olej

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżeczka
  • siemię lniane

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • kasza manna

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
W misie blendera umieścić odsączoną z soku cieciorkę. Zmielić. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do cieciorki. Pieczarki, cebulę i czosnek obrać. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w kostkę a czosnek posiekać. Cebule i czosnek podsmażyć na oleju z dodatkiem soli ( pół łyżeczki). Dodać masło a następnie pieczarki. Dusic do zmięknięcia pieczarek. Następnie przełożyć do ciecierzycy. Wymieszać. Dodać paprykę, sól (pół łyżeczki ), sok z cytryny, gałkę muszkatołową, pietruszkę posiekaną, cukier, mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę. Dokładnie wymieszać.
2.
Przełożyć do małej formy keksowej wysmarowanej masłem i obłożonej pergaminem. Na wierzch posypać siemię lniane. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 05.05.2015 20:20
fajna propozycja
Stenka 05.05.2015 12:21
ciekawy przepis
dollce 05.05.2015 11:52
ciekawy przepis
Asik32 05.05.2015 11:07
na pewno ma ciekawy smak:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat