Pascha bakaliowa

Pascha bakaliowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka jaj

    5 szt
  • masło

    20 dkg
  • słodka śmietanka

    1 szkl
  • cukier

    30 dkg
  • cukier waniliowy

    2 szt
  • bakalie

  • twaróg

    1 (tłusty)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pascha bakaliowa

Bakalie drobno posiekac. Twaróg zemlec. Żółtka utrzec z cukrem do białości, dodac masło i utrzec na pulchną masę. Dalej ucierając dodawac twaróg i śmietanę. Ba koniec dodac cukier waniliowy i bakalie, wymieszac. Włożyc do płóciennego wodeczka, połozyc na dedeczce i obciążyc. Schłodzic.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Goya 25.07.2011 09:53
super
rakow2
rakow2 22.06.2011 17:49
smaczna
Krzysztof42 25.11.2010 16:50
chyba dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat