Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha bakaliowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka jaj 5 szt
masło 20 dkg
słodka śmietanka 1 szkl
cukier 30 dkg
cukier waniliowy 2 szt
bakalie
twaróg 1 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha bakaliowa

Bakalie drobno posiekac. Twaróg zemlec. Żółtka utrzec z cukrem do białości, dodac masło i utrzec na pulchną masę. Dalej ucierając dodawac twaróg i śmietanę. Ba koniec dodac cukier waniliowy i bakalie, wymieszac. Włożyc do płóciennego wodeczka, połozyc na dedeczce i obciążyc. Schłodzic.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 25.07.2011 09:53
super
rakow2
rakow2 22.06.2011 17:49
smaczna
Krzysztof42 25.11.2010 16:50
chyba dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak