Pascha

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    1/2 kg
  • żółtka jaj

    3
  • masło

    10 dag
  • cukier

    15 dag
  • śmietana kremówka

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przecisnąć przez praskę. Żółtka utrzeć z cukrem i śmietanką. Ogrzać masę w garnuszku jednak nie doprowadzić do zagotowania. Następnie dodać masło, ser i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełóż masę do sitka wyłożonego gazą i nakryj. Można czymś obciążyć. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gdy odcieknie serwatka wyłożyć na talerzyk i ozdobić według upodobania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 23.03.2012 13:43
dobra
Barbara55 04.12.2011 13:46
dobra
aginaa 23.09.2010 12:10
super
Krzysztof42 11.09.2010 17:31
niby potrawa sezonowa ale słodyczy nigdy za wiele
aginaa 24.06.2010 10:11
fajne
Katarzyna/kate1980 08.05.2010 11:13
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat