Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser 1/2 kg
żółtka jaj 3
masło 10 dag
cukier 15 dag
śmietana kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Ser przecisnąć przez praskę. Żółtka utrzeć z cukrem i śmietanką. Ogrzać masę w garnuszku jednak nie doprowadzić do zagotowania. Następnie dodać masło, ser i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełóż masę do sitka wyłożonego gazą i nakryj. Można czymś obciążyć. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gdy odcieknie serwatka wyłożyć na talerzyk i ozdobić według upodobania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.03.2012 13:43
dobra
Barbara55 04.12.2011 13:46
dobra
aginaa 23.09.2010 12:10
super
Krzysztof42 11.09.2010 17:31
niby potrawa sezonowa ale słodyczy nigdy za wiele
aginaa 24.06.2010 10:11
fajne
Katarzyna/kate1980 08.05.2010 11:13
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak