Pascha 2

Pascha 2

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mielony

    40 dkg
  • żółtko jajek

    3 szt
  • masło

    25 dkg
  • cukier puder

    12 i 1/2 dkg
  • rodzynki

    10 dkg
  • śmietana kremówka

    1/4 l
  • skórka cytrynowa

    5 dkg
  • laska wanilii

  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do utartego sera dodać pozostałe składniki, cały czas ucierając w następującej kolejności, masło małymi porcjami, po 1 żółtku, cukier, wanilię, sól i śmietankę. Gdy masa stanie się jednolita, dodać rodzynki i posiekaną skórkę z cytryny. Masę włożyć do woreczka z muślinu i powiesić w chłodnym miejscu na 12 godzin. Przed podaniem przybrać konfiturą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat