Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzy broda

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 kg
ziemniaki 1/2 kg
wieprzowina 30 dag
włoszczyzna 1 pęczek
grzyby suszone 5-8 szt
sól
pieprz
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Parzy broda

Mięso umyć, pokroić w kostkę, zalać zimno wodą, gotować z grzybami i przyprawami. Gdy mięso będzie miękkie, przestudzonym wywarem mięsnym zalać pokrojoną i oczyszczoną kapustę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz włoszczyznę. Gotować około 40 min. Na koniec dodać mięso i doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak