Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzone jabłka z cynamonem i śliwkami suszonymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 szt.
śliwki suszone 5 szt.
cynamon Prymat 1 łyżeczka
kardamon
miód 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Parzone jabłka z cynamonem i śliwkami suszonymi

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w ćwiartki.
Krok 1 - Parzone jabłka z cynamonem i śliwkami suszonymi foto
2
Gotujemy pod przykryciem w niedużej ilości wody. Gdy jabłka będą miękkie odcedzamy je. Miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Krok 2 - Parzone jabłka z cynamonem i śliwkami suszonymi foto
3
Dodajemy kardamon, cynamon i odrobinę miodu - jeśli jabłka nie są słodkie.
Krok 3 - Parzone jabłka z cynamonem i śliwkami suszonymi foto
4
Skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 4 - Parzone jabłka z cynamonem i śliwkami suszonymi foto
5
Suszone śliwki kroimy na drobne paseczki.
Krok 5 - Parzone jabłka z cynamonem i śliwkami suszonymi foto
6
Śliwki wrzucamy do jabłek.
Deser dobrze smakuje na ciepło i schłodzony.

Smacznego :)
Krok 6 - Parzone jabłka z cynamonem i śliwkami suszonymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak