Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowy omlet z pomidorami i rzeżuchą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4
pomidor 1 duży
parówka 1
sól
oliwa 3 łyżki
ser gouda 5 dag
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowy omlet z pomidorami i rzeżuchą

Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Z parówki ściągamy osłonkę i kroimy w talarki. Ser żółty ścieramy na tarce. Jajka rozkłócamy, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z serem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wykładamy pomidory, parówki i zalewamy masą jajeczną. Smażymy, aż masa się zetnie. Nie ma konieczności przewracania na drugą stronę. Posypujemy rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 06.11.2013 16:08
wygląda bardzo apetycznie
iwi 06.11.2013 15:02
Super pomysł na jutrzejsze śniadanie
Jusiaa 06.11.2013 14:31
Sam wygląd zachęca do jedzenia :)
EWI 06.11.2013 13:52
wygląda pysznie
Melania 06.11.2013 13:31
Bardzo lubię omlety, codziennie można robić z czymś innym :)
Margaretkaw 06.11.2013 13:22
To jest dopiero bogaty omlet, chyba zrobię podobny na kolację :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak