Parówkowe serce, czyli propozycja dla dzieciaczków :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki cielęce

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • masło

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówkę ugotować. Jeszcze ciepłą przekroić wzdłuż na pół, jednak nie do końca. Na patelni stopić masełko i zrobić jajo sadzone. Z parówki zrobić serduszko, włożyć w nią usmażone jajo. W razie potrzeby parówkę można spiąć wykałaczką. Podawać np. z keczupem i dowolnymi warzywami.
Smacznego!
Malinka
Równie dobrze można zrobić z pojedynczej porcji. Wszystko zależy od apetytu naszej pociechy :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 09.07.2014 00:18
fajny pomysł..smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat