Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 1,2 kg
jajko 3 szt
parówki 10 szt
gałka muszkatałałowa szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: parówki ziemniaczane

ziemniaki zmielić i wymieszać z mąką oraz jajkami zagnieść doprawić od smaku. Uformować ciasto w kształcie walca i pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Kawałki parówki owinąć w cienki plaster ciasta i włożyć do wrzącej wody i ugotować z dodatkiem soli. Wyjąc cedzakiem i gorące obtaczać w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 06.08.2011 08:03
mniam mniam
monika154 01.07.2011 16:42
świetne
halina17 04.04.2011 10:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak