Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4 szt
ciasto francuskie 1 op
ser żółty 15 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 0,5 łyżeczki
mleko do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane w cieście francuskim

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kawałki tak, aby każda parówka mieściła się na danym kawałku ciasta. Każdą porcję smarujemy wcześniej przygotowaną pastą (koncentrat, bazylie i oliwę mieszakmy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystetncji). Kładziemy na to ser żółty oraz parówke. Całość zawijamy i nakrawamy w 3 miejscach. Smarujemy gotowe ciasteczka mlekiem. Pieczemy przez ok 20min w temperaturze 170stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.11.2013 21:56
No tak ciasto francuskie,to i ja bardzo lubię - jest takie uniwersalne.
iwi 26.10.2013 17:56
Pyszne parówki
lena57 26.10.2013 15:41
bardzo pomysłowe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak