Parówki zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    6 szt
  • ser żółty

    15 dkg
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondelka wlać mleko, dodać starty ser (warmińskiego lub tylżyckiego), doprawić solą i pieprzem. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Parówki obrać z osłonek, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać chrzanem i zapiekać 15 - 20 min w piekarniku, w temperaturze 200 st. C. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką. Zamiast chrzanu można dodać 2 zmiażdżone ząbki czosnku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat