parówki zapiekane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    6 sztuk
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1/2 szklanki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser żółty

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - parówki zapiekane foto
Ziemniaki ugotować. Przecisnąć przez praskę. Dodać kaszkę, mąkę jajko. Wymieszać na geste ciasto. Dodać szczypiorek i zioła prowansalskie. Przyprawić.
Krok 2 - parówki zapiekane foto
Ciasto dzielić na mniejsze kawałki w które zawijać parówki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem.
Krok 3 - parówki zapiekane foto
Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach przez 15 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 17.07.2012 07:18
ciekawe;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat