Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z serem w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op,
parówki cienkie 9 szt.podzielone na połówki
ser żółty 18 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z serem w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 9 równych kawałków.

Na każdy kawałek nałożyć plasterek sera żółtego oraz połówka parówki cienkiej.

Każdy kawałek ciasto zwinąć w rulon.

Rulony pookładać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i zapiekać 15 minut na złoty kolor.

Podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:13
Prosto i pysznie.
Jagódka17
Jagódka17 05.10.2017 10:20
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak