Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z serem otulone boczkiem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 5 szt
ser żółty 100 gr
szynka 5 plastrów(szwarcwaldzka )
Zioła prowansalskie suszone Prymat (Prymat) do posypania
jarmuż 1/3 paczki
olej do smażenia

Porada

Zamiast szynki może być boczek wędzony wtedy spiąć wykałaczką.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z serem otulone boczkiem.

Parówki opłukać ,osuszyć .
Każdą parówkę naciąć w wzdłuż
Ser pokroić na grubsze słupki ( ja miałam tym razem ser Hochland ze szczypiorkiem )
Ser włożyć w nacięcia do parówek,posypać ziołami.
Każdą parówkę owinąć plasterkiem szynki.
Parówki ułożyć w natłuszczonej patelni i smażyć aż ser sie rozpuści ,a szynka sie zrumieni
Gotowe ułożyć na jarmużu lub na liściach sałaty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.02.2017 01:25
Dobre jedzenie.
Bożena Matuszczyk 06.02.2017 14:05
Dziękuję serdecznie;)
ada.la 06.02.2017 13:50
pyszna przekąska
Futka 06.02.2017 12:40
Ciekawy i smakowity pomysł :)
MarysiaB 06.02.2017 12:18
fajny pomysł
RenataZ-et 06.02.2017 12:05
fajna przekąska
katarzynka455 06.02.2017 11:27
kusi,kusi:)))
Bożena Matuszczyk 06.02.2017 11:25
Pychotka kusi smakiem ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak