Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 0,5 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 puszeczka
sól
pieprz

Porada

Można do potrawy dodać suszone grzyby. Ugotować garstkę, drobno posiekać i razem z wodą, w której się gotowały, dodać do potrawy.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z pieczarkami

Cebulę drobno posiekać, włożyć do rondla, dodać masło i dusić aż się zeszkli, ale nie rumienić. Koncentrat pomidorowy wymieszać z niedużą ilością wrzącej wody i wlać do rondla z cebulą. Pieczarki umyć, pokroić w kawałki, obrumienić na tłuszczu i wrzucić do sosu. Parówki obrać z osłonek, pokroić w talarki i również wrzucić do sosu. Wszystko chwilę gotować. Przyprawić solą, pieprzem, można dodać paprykę i ewentualnie szczyptę cukru. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak