Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki we francuskim cieście z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 4 sztuki
pomidor 1/2 sztuki
ser żółty 20 dag
natka pietruszki
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki we francuskim cieście z dodatkami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie pokroić na 8 mniejszych prostokątów.
Krok 1 - Parówki we francuskim cieście z dodatkami  foto
2
Parówki przekroić wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół.
Krok 2 - Parówki we francuskim cieście z dodatkami  foto
3
Pomidora pokroić w kostkę.
Krok 3 - Parówki we francuskim cieście z dodatkami  foto
4
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na kawałki ciasta francuskiego wykładać po połówkach parówki. Dawać po odrobienie pomidora, posypać serem żółtym i natką pietruszki.
Krok 4 - Parówki we francuskim cieście z dodatkami  foto
5
Przeciwległe boki złączyć ze sobą i pędzelkiem rozsmarować na nich białko.
Krok 5 - Parówki we francuskim cieście z dodatkami  foto
6
Ułożyć na wysmarowanej margaryną brytfannie i piec w piekarniku, w temp. 180 st. przez ok. 25 minut.
Krok 6 - Parówki we francuskim cieście z dodatkami  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.09.2016 20:26
Fajna przekąska
Mama niejadka 26.09.2016 16:12
Pyszne paróweczki
Agnieszka-87-25 26.09.2016 15:14
pyszności :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak