Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w naleśniku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki

jajko 3 szt
mąka 2 szk
mleko 1 szk
woda zimna 1 szk
olej 3 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia

Nadzienie

parówki 8 szt
ketchup 8 łyżeczek

Panierka

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w naleśniku

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól, pieprz i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Każdy naleśnik posmarować ketchupem. Na brzegu każdego naleśnika ułożyć parówkę i zwinąć.
Jajka rozmieszać widelcem. Każdy naleśnik maczać w jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 11.03.2017 09:09
Smaczne i kuszące ;)
paniusiaewa 05.03.2017 12:57
No proszę, jak można zwykłe coś zamienić w nowinkę. Gratuluje pomysłu.
Motorek 11.02.2017 09:19
fajny pomysł
Ewa Wojtaszko 09.02.2017 11:51
robię podobne,ale bez panierki,a do środka daję plasterek sera :)
jan_mag 08.02.2017 17:23
Bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak