Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w kołderce z boczku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 szt
boczek wędzony 8 plastrów
ser żółty 10 dag
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w kołderce z boczku

Parówki ja użyłam wieprzowych, ale można takich jak się lubi, obieramy z folii i nacinamy wzdłuż nie przecinając całkowicie. Ser żółty kroimy w słupki i wkładamy w nacięcia parówek. Każdą nafaszerowaną żółtym serem parówkę owijamy w plasterek boczku wędzonego i układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i posypujemy tymiankiem( ja wykorzystałam suszony). Tak przygotowane parówki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około kilkunastu minut. W tym czasie ser powinien się ładnie rozpuścić ,a boczek ładnie zrumienić. Podajemy na gorąco z dodatkiem pieczywa i keczupu lub innego ulubionego sosu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.06.2014 20:54
proste i smaczne
stef 18.06.2014 21:22
Ekstra parówki.
Jadwiga/Jaga85 18.06.2014 16:22
przepis bardzo fajny
krystyna330 18.06.2014 15:40
przepysznie wyglądaja
Lidzia 18.06.2014 15:27
Pyszności.
adelajda 18.06.2014 15:19
Szybko przekąska gotowa
Kuchenka 18.06.2014 14:39
bardzo apetyczne :)
jasiek 18.06.2014 14:28
pyszna parówka
Wacław 18.06.2014 13:27
szybka i pyszna przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak