Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście z serem żółtym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 3/4 kostki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
mleko 1 1/3 szklanki
sól 1 szczypta
drożdże 7 dag
mąka 60 dag
cukier 2 łyżki
ser żółty 10 plasterków
parówki 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście z serem żółtym

Do garnuszka z mlekiem pokruszyć drożdże i zagotować. Odstawić by było letnie. Margarynę stopić i odstawić by się ostudziła. W dużej misce wymieszać wszystkie składniki (oczywiście prócz sera i parówek). Na samym końcu dodać roztopioną margarynę. Wyrabiać do momentu, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie parówki wyjąć z osłonek i przekroić wzdłuż na pół. Ser żółty pokroić na małe paseczki. Ciasto rozwałkować. Pokroić na paski. Na parówkę dawać plasterki sera i zawijać to plastrami ciasta. Układać jeden obok drugiego na brytfannie. Piec ok. 25 minut w 180 st. Podawać z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 01.02.2014 13:55
pyszne są takie paróweczki
Katarzyna/kate1980 29.01.2014 21:38
apetycznie wyglądają
dodi 26.01.2014 14:27
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak