Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście naleśnikowym
1,5 szklanki mąka,
1 szklanka woda gazowana,
3/4 szklanki mleko,
1 łyżka kefil,
2 sztuki jaja,
1 łyżeczka Sól,
0,5 łyżeczki cukier,
0,5 łyżki olej
Po pierwsze musimy : Mleko, wodę i jaja ubić ze sobą w misce. Jeżeli ktoś chce to białka można osobno ubić i dodać na samym końcu.
Stopniowo dosypujemy mąkę w miarę ukręcania ciasta.
Na samym końcu przygotowywania musmy dodajć sól, cukier, kefir i olej i wszystko dobrze mieszamy ze soba.
Dobrze przygotowane ciasto naleśnikowe powinno być płynne.
Na rozgraną patlenie wlewamy około 1/2 łyżki rosołowej ciasta i smażymy z jednej i drugiej strony.. Naleśniki powinny być jak najcieńsze.
Z takiego przepisu powinno wyjśc około 11-13 nalesników
SOs czosnkowy: czosnek obieramy, wyduszamy za pomocą dziadka do orzechów to miseczki, dodajemy majonez, smietane sól, pieprz i mieszamy .odstawiamy do lodówki by złapał mocniejszy smak.
Parówki wkładamy do ciasta naleśnikowego, w sensie placka naleśnikowego i dokladamy wg. upodobania starty bądz w plasterku ser i zawijamy w rulolnik. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Podcas jedzenia polewamy sosem.