Parówki w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1 kg
  • ser żółty

    25 dag
  • czosnek

    1/2 główki
  • śmietana

    125 ml
  • majonez tradycyjny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis na ciasto nalesikowe:
1,5 szklanki mąka,
1 szklanka woda gazowana,
3/4 szklanki mleko,
1 łyżka kefil,
2 sztuki jaja,
1 łyżeczka Sól,
0,5 łyżeczki cukier,
0,5 łyżki olej

Po pierwsze musimy : Mleko, wodę i jaja ubić ze sobą w misce. Jeżeli ktoś chce to białka można osobno ubić i dodać na samym końcu.

Stopniowo dosypujemy mąkę w miarę ukręcania ciasta.

Na samym końcu przygotowywania musmy dodajć sól, cukier, kefir i olej i wszystko dobrze mieszamy ze soba.

Dobrze przygotowane ciasto naleśnikowe powinno być płynne.
Na rozgraną patlenie wlewamy około 1/2 łyżki rosołowej ciasta i smażymy z jednej i drugiej strony.. Naleśniki powinny być jak najcieńsze.


Z takiego przepisu powinno wyjśc około 11-13 nalesników

SOs czosnkowy: czosnek obieramy, wyduszamy za pomocą dziadka do orzechów to miseczki, dodajemy majonez, smietane sól, pieprz i mieszamy .odstawiamy do lodówki by złapał mocniejszy smak.

Parówki wkładamy do ciasta naleśnikowego, w sensie placka naleśnikowego i dokladamy wg. upodobania starty bądz w plasterku ser i zawijamy w rulolnik. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Podcas jedzenia polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 06.07.2013 13:34
parowki zawsze dobre :)
TEtalicha 06.04.2013 21:25
super jedzenie
Botwinka 09.01.2013 16:00
super i do tego ten sos sie swietnie się komponuje
Ewelina47 19.08.2012 21:40
oto co jutro zrobię do jedzonka .. super
ewaa 16.06.2012 22:44
pyszne
IrenaM 16.02.2012 13:42
fajny pomysł
Katarzyna74 01.02.2012 14:08
proponowałabym obtoczyć w jajku, przyrządzić jakąś pikantną panierkę i usmażyć jak krokiety. Ale przepis ok
Lidia6 11.01.2012 20:49
bardzo dobre
PaniMISIOWA 02.12.2011 09:58
też takie robię, są pyszne
Ewa111 27.11.2011 17:39
trochę pracy ,ale efekt jest

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat