Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście francuskim...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
parówki 5 sztuk
cebula 1 większa
pieczarki 5 sztuk
oregano - ile potrzeba
keczup pikantny - ile potrzeba
ser żółty 10 dag
Kmin rzymski mielony Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście francuskim...

ciasto francuskie pokroić na 5 porcji, z parówek dobrej jakości usunąć osłonki, ser pokroić na 5 porcji

na każdej porcji ciasta położyć parówkę, dodać pokrojone pieczarki z cebulą, porcę sera żółtego

posypać oregano, polać keczupem, zawinąćwszystko, położyć na blasze z papieremj do pieczenia, posmarowaćciasto wodą i posypać czarnym kminem rzymskim, jesli zostanie cebula z pieczarkami to dodać do ciasta na blachę

piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, następnie na termoobiegu na 160 C dopiec 8 minut - najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.04.2017 00:24
lobię takie jedzonko, smaczne
Renata9 14.04.2017 23:12
Fajne parówki
halina17 14.04.2017 22:14
Lubię parówki w cieście francuskim.
Róża1 13.04.2017 22:06
bardzo smaczna przekąska :-)
RenataZ-et 13.04.2017 21:19
smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak