Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim z mozarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki cienkie 4 szt.
ciasto francuskie
mozarella

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim z mozarellą

Kroki postępowania

1
Z gotowego ciasta francuskiego wycinamy prostokąty takiej wielkości, aby móc owinąć parówkę i żeby zostało trochę "na zapas"
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim z mozarellą foto
2
Parówkę nacinamy w kilku miejscach i wciskamy nacięcia kawałki mozarelli
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim z mozarellą foto
3
Zawijamy parówkę i łączymy brzegi ciasta. Parówkę układamy łączeniem do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim z mozarellą foto
4
Pieczemy w temp. 200 stopni do czasu aż ciasto się zarumieni
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim z mozarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 22.07.2014 11:19
pycha! pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak