Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • parówki

    9 szt
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie podzielić na 9 równych części. Posmarować rozbełtanym jajkiem, położyć parówkę i zwinąć w rulon. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 08.02.2013 22:47
smakowite te paróweczki
wojr63 12.06.2012 20:57
lubię takie
Wafelek2601 30.04.2012 08:38
super na kolację
caralajna 24.02.2012 14:14
super
Iwona51 05.12.2011 09:41
fajne
Agnik 17.06.2011 19:28
mniam
ewaa 18.04.2011 18:29
szybko i smacznie:)
FAFIK 02.02.2011 06:36
Ciekawie wyglądają
Monika193 11.11.2010 08:28
pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat