Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ketchup

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • ser żółty

    8 plastrów
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • parówki

    9-12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować ketchupem,posypać ziołami. Ułożyć ser i na to parówki. Zawinąć parówki w całości i zagiąć końce do środka.Można też zawinąć ciasto tylko na środku parówki. Upiec w 200 stopniach ok 15 minut.Podawać z ketchupem lub innym sosem.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 28.01.2012 15:02
super
KasiaK90 12.10.2011 11:44
super
magduś83 23.09.2011 19:38
ja jadłam w cieście drożdżowym ale jestem ciekawa jak smakują tak zrobione
manaika 08.04.2011 14:07
we francuskim jeszcze nie jadłam, tylko w naleśnikowym:)
KasiaK90 27.03.2011 10:08
super
Jastinka 24.02.2011 12:31
smaczne
Jaheira11 15.12.2010 23:16
ciekawe
Iwusia 27.09.2010 09:28
coś wspaniałego :))
aginaa 26.09.2010 10:56
super
Jolanta41 25.09.2010 19:51
Ładnie wygląda , gdy ciasto pokroi się wąskie paski i okręci troszkę na ukos jak spiralką. Końcówki kiełbasek moga wystawać .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat