Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ketchup
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żółty 8 plastrów
ciasto francuskie 1 szt
parówki 9-12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować ketchupem,posypać ziołami. Ułożyć ser i na to parówki. Zawinąć parówki w całości i zagiąć końce do środka.Można też zawinąć ciasto tylko na środku parówki. Upiec w 200 stopniach ok 15 minut.Podawać z ketchupem lub innym sosem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 28.01.2012 15:02
super
KasiaK90 12.10.2011 11:44
super
magduś83 23.09.2011 19:38
ja jadłam w cieście drożdżowym ale jestem ciekawa jak smakują tak zrobione
manaika 08.04.2011 14:07
we francuskim jeszcze nie jadłam, tylko w naleśnikowym:)
KasiaK90 27.03.2011 10:08
super
Jastinka 24.02.2011 12:31
smaczne
Jaheira11 15.12.2010 23:16
ciekawe
Iwusia 27.09.2010 09:28
coś wspaniałego :))
aginaa 26.09.2010 10:56
super
Jolanta41 25.09.2010 19:51
Ładnie wygląda , gdy ciasto pokroi się wąskie paski i okręci troszkę na ukos jak spiralką. Końcówki kiełbasek moga wystawać .
Justyna70 25.09.2010 13:25
rewelacja :)
wiktor188 25.09.2010 11:12
hmmm musze spróbować
Jolanta40 25.09.2010 08:43
też czasem takie robię
iwa643 25.09.2010 07:10
bardzo fajne
mehia 24.09.2010 23:09
pyszne są :)
Margo1 24.09.2010 22:07
o tak pyszne , często tak samo robię
edyta51 24.09.2010 21:51
mmmmmmmm.pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak