Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • parówki

    5
  • pieczarki

    30 dag
  • ketchup

  • margaryna

    3 łyżki
  • ser żółty

    5 plasterkó
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na pięć prostokątów. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Później pieczarki smażymy na rozgrzanej margarynie. Ciasto francuskie smarujemy z jednej strony ketchupem. Na każdy kawałek ciasta dajemy po jednej parówce, garść pieczarek oraz jeden plasterek sera zółtego. Ciasto francuskie dokładnie zawijamy w rulonik. Zwinięte ciasto z dodatkami w środku pieczemy około 20 -25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 11.02.2012 11:08
są przepyszne
Ewa104 26.11.2011 11:41
Ja nacinam końce parówek na krzyż na ok.2-3 cm odcinkach.Podczas pieczenia końce fajnie się wywijają na boki.
pioge7 26.11.2011 08:31
uwielbiam je

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat