Parówki w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    4 szt
  • żółty ser

    10 dag
  • olej do smażenia

  • Ciasto:

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    4-5 łyżek
  • woda

    2 łyżki
  • odrobina soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki - zdjąć osłonki, jeśli są w osłonkach - podzielić na połówki a połówki przekroić wzdłuż. Kawałek żółtego sera pokroić na paski szerokości i długości parówek.
Ciasto. Do garnuszka rozbić jajko, wsypać mąkę, posolić, dodać 2-3 łyżki wody i wyrobić wszystko łyżką na jednolitą masę. Ciasto powinno być 'lejące' się', ale na tyle gęste, by 'trzymało się' parówek. Bo właśnie będziemy w nim maczać parówki i ser - złożone razem, czyli nadziane na widelec - smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 19.08.2014 10:02
Pomysłowe :-)
Róża1 26.08.2013 11:46
przepyszne !!!!!!
Ewelina30 16.06.2013 20:28
smaczny pomysł
gosia56 16.06.2013 16:47
napewno pyszne
sylwia_mc 31.05.2013 06:49
Świetny pomysł na pyszne śniadanie
adelajda 25.05.2013 06:45
pyszny pomysł
Aannkaa82 28.03.2013 20:16
Fajny pomysł :)
fotoviderek 24.01.2013 12:08
Wyglądają bardzo smakowicie :) Pycha :)
Ewa6274879 21.11.2012 23:56
fajny przepis, chętnie wypróbuję :)
Elżbieta17 20.10.2012 20:36
smaczne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat