parówki w cieście

parówki w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówek

    6
  • jajko

    2
  • mąki

    8 łyżek
  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania parówki w cieście

Parówki obieramy z osłonek. Następnie kroimy w kawałki około 7 cm. Następnie odzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztwną pianę, dodajemy do rozmąconych żółtek i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę. Ciasto mieszamy w misce. W takim cieście maczamy nasze parówki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

MAR3STA 28.11.2011 18:51
smaczne;)
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat