Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paróweczki ośmiorniczki w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
mrożona fasolka szparagowa 50 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 2 strąki
papryka zielona 1 strąk
keczup do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
parówki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paróweczki ośmiorniczki w warzywach

Fasolkę gotujemy do miękkości. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i nasion, kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z pieczarkami, doprawiamy do smaku. Dodajemy paprykę i smażymy do czasu aż składniki będą miękkie. na koniec dodajemy ugotowaną fasolkę. Doprawiamy do smaku keczupem. Parówki obieramy z folii. Każdą przecinamy na pół a następnie każdą połówkę rozcinamy z jednej strony na 2/3 długości na cztery części. Obsmażamy na oleju na złoty kolor, tak by rozcięte końce pozawijały się i utworzyły "ośmiorniczki". Tak przygotowane parówki dodajemy do warzyw, mieszamy, ewentualnie doprawiamy. Podajemy z makaronem, ryżem lub ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2012 15:01
pyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak