Paprykowy sos do kanapek i potraw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    3 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • olej

    1/2 litra
  • chili

    1 opakowanie
  • sól

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    6 dag
  • czosnek

    2 główki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • ocet

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę zmielić w maszynce , dodać cukier, olej, chilli i sól. Gotować przez 15 min, przy czym po 10 minutach gotowania dodać przecier pomidorowy, zmiażdżony czosnek, liście laurowe i ocet. Goroący sos przelać do słoików, dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem.
Sos idealnie nadaje się do kanapek, zup, sosów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna40 23.09.2012 18:51
i jest :)
Lemon 23.09.2012 15:27
To może być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat