Paprykowy schab na kanapki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Potrzebne do marynaty

  • schab bez kości

    1,5 kg.
  • woda

    1,5 l.
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • goździki całe

    5 szt.
  • ząbek czosnku

    5 szt.
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • sól

    3 łyżki
  • sól peklowa

    1 łyżeczka
  • liście laurowe

    5 szt.

Do natarcia mięsa

  • papryka słodka mielona

    2 łyżki
  • papryka ostra mielona

    1 łyżka
  • przyprawa do mięs

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka

Dodatkowo

  • rękaw do pieczenia

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Schab umyć, osuszyć. Przygotować zalewę. Do garnka wlać wodę. Dodać ziele angielskie, goździki, zgnieciony przez praskę czosnek, pieprz, sól i liście laurowe. Zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Mięso umieścić w misce i zalać zalewą. Wstawić do lodówki na 3 noce.

2. Zalewę wylać. Mięso natrzeć papryką, przyprawą do mięs, solą a następnie wysmarować oliwą pędzelkiem. Schab umieścić w rękawie. Wstawić do piekarnika na ok 1,5 h./180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 19.03.2015 15:41
super domowe mięsko
adelajda 19.03.2015 15:13
pyszny schabik
Renataj 19.03.2015 13:51
Interesujący przepis wart wypróbowania:)
Pyszota 19.03.2015 13:26
super przepis
Ola1young 19.03.2015 13:24
pyszne kanapki z taką szyneczką :)
wwwiolka 19.03.2015 12:41
Bardzo fajny przepis.
gosia56 19.03.2015 12:12
pyszne mięsko;)
Maridka19 19.03.2015 11:46
Domowe najlepsze :)
IwonaDD 19.03.2015 11:07
świeny schabik
ben-ka 19.03.2015 11:01
Apetyczny schabik:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat