Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Potrzebne do marynaty
-
schab bez kości
1,5 kg. -
woda
1,5 l. -
ziele angielskie
5 ziarenek -
Goździki całe Prymat
5 szt. -
ząbek czosnku
5 szt. -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
sól
3 łyżki -
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka -
Liść laurowy suszony Prymat
5 szt.
Do natarcia mięsa
-
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżki -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżka -
Przyprawa do mięs Prymat
2 łyżki -
sól
1 łyżka -
oliwa
1 łyżka
Dodatkowo
-
rękaw do pieczenia
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Paprykowy schab na kanapki
2. Zalewę wylać. Mięso natrzeć papryką, przyprawą do mięs, solą a następnie wysmarować oliwą pędzelkiem. Schab umieścić w rękawie. Wstawić do piekarnika na ok 1,5 h./180 stopni.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)