Paprykowy misz masz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średnich papryk

    6 kolory dowolne
  • Farsz:

  • wieprzowej łopatki

    250 g
  • pieczarek

    250 g
  • żółtego sera

    200 g
  • pęczka pietruszki

    1/2 pęczek
  • cebula

    1
  • do smaku

  • sól

  • mix chili jalapeno

  • mix chili Scotch Bonnet

  • kostka czosnkowa mini

    1
  • ryż brązowy

    1 ( w saszetkach ) ugotowanego i o
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany ryż wsypać do miski. Maszynką do mięsa z grubym sitem zmielić wszystkie składniki farszu. Dodać przyprawy i wymieszać. W razie konieczności jeszcze doprawić. Papryki umyć, ściąć górne części i zostawić je do przykrycia. Usunąć gniazda nasienne. Każdą z papryk napełnić farszem, przykryć wieczkami z papryki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 180 stopni a czas na 50 minut. Po upływie nastawionego czasu papryka jest gotowa do spożycia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 15.08.2012 15:03
dziękuję
iziona 13.08.2012 21:51
Widok cudowny, o smaku już nie wspominam, bardzo lubię taką papryke
parysek10 13.08.2012 19:07
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat