Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy misz masz

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średnich papryk 6 kolory dowolne
Farsz:
wieprzowej łopatki 250 g
pieczarek 250 g
żółtego sera 200 g
pęczka pietruszki 1/2 pęczek
cebula 1
do smaku
sól
mix chili jalapeno
mix chili Scotch Bonnet
kostka czosnkowa mini 1
ryż brązowy 1 ( w saszetkach ) ugotowanego i o

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy misz masz

Ugotowany ryż wsypać do miski. Maszynką do mięsa z grubym sitem zmielić wszystkie składniki farszu. Dodać przyprawy i wymieszać. W razie konieczności jeszcze doprawić. Papryki umyć, ściąć górne części i zostawić je do przykrycia. Usunąć gniazda nasienne. Każdą z papryk napełnić farszem, przykryć wieczkami z papryki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 180 stopni a czas na 50 minut. Po upływie nastawionego czasu papryka jest gotowa do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 15.08.2012 15:03
dziękuję
iziona 13.08.2012 21:51
Widok cudowny, o smaku już nie wspominam, bardzo lubię taką papryke
parysek10 13.08.2012 19:07
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak